8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

PvdA/GroenLinks wil betere mobiliteitsvisie voor kernen en fiets (+video)

De fractie van de PvdA/Links wil meer aandacht voor de kernen van Zuidplas en een fietsvisie en wil via een motie de mobiliteitsvisie uit 2015 aanvullen. Raadslid Martin Damen heeft hierover een notitie geschreven en op de vergadering van 28 oktober gaat hij een motie indienen.

Door deze weg te kiezen weet Damen het op de politieke agenda te zetten. Voor hem is belangrijk dat er in dorpen goed gekeken wordt naar de verkeerssituatie bij de uitbreidingen. Daarom wil hij een integrale afweging en visie, nu lijkt de visie op mobiliteit voor per dorp en niet in een totaal plaatje

Het raadslid wil ook aandacht voor de fiets, zeker er nu meer en meer elektrische fietsen worden gebruikt en snelfietsroutes er komen. Damen pleit voor een aanvulling met een een praktische fietsvisie; waarin blijkt een krachtige stimulering van het gebruik van de fiets, te komen tot een uniforme inrichting van de fietsomgeving en het oplossen van belemmeringen voor fietsers.

Voorbeeld van een van de knelpunten voor fietsers bij de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen (foto Martin Damen)

In het onderstaande interview hekelt Damen de vele onderzoeken door externe bureau’s terwijl hij van mening is dat de wethouders en ambtenaren capabel genoeg zijn om zelf te kunnen onderzoeken. Dit na een vraag over het onderzoek naar de snelfietsroute waarbij 55.000 euro extra op tafel moet komen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg