8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

PvdA stelt vragen over slechte kwaliteit kleine wateren in Waterschap

De fractie van de PvdA in de algemene vergadering van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard heeft schriftelijke vragen gesteld over de slechte kwaliteit in kleine wateren.

Afgelopen week stuurde het hoogheemraadschap een persbericht uit dat deze kwaliteit in gebied niet goed is in kleine wateren. In het kader van “van de watermonsters”, een landelijk burgeronderzoek, werd de kwaliteit gemeten en vastgelegd.

Anneke Heinecke heeft dit persbericht en het eindrapport van het burgeronderzoek met belangstelling gelezen : “Deze documenten geven aanleiding tot zorgen over de waterkwaliteit in onze regio en de rest van Nederland. Daarom heb ik de onderstaande vragen geteld“.

  • Wat doet HHSK precies om de waterkwaliteit van kleine wateren te verbeteren?
  • Zijn er concrete plannen om aanvullende maatregelen te nemen en in hoeverre werkt HHSK daarbij samen met andere waterschappen? Acht u meer samenwerking nodig, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie? Zo nee, waarom niet?
  • In het persbericht staat dat iedereen kan bijdragen aan schoon en gezond water. Dat is waar, maar dan moet er wel de nodige voorlichting (communicatie) en coördinatie zijn.
  • Bent u het met ons eens dat het waterschap hierin een leidende rol moet vervullen? Zo nee, waarom niet?
  • • Wat doet HHSK om goedwillende burgers te helpen en faciliteren?
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg