8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Plan voor vier woningen op de oude ‘Zilverberk’ locatie in Zevenhuizen

De eigenaar van het oude tuincentrum de Zilverberk aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen is bezig een plan te maken in samenwerking met de gemeente om vier woningen hier te gaan bouwen.

Dat valt terug te lezen in een informatienota van de gemeente en in antwoorden op vragen van raadslid Damen (PvdA/GroenLinks). De plannen zijn nog wel in een beginstadium en het bestemmingsplan moet nog worden aangepast voor de wijziging.

Aan de plek van de Noordelijke Dwarsweg 90 zat een tuincentrum en later een kringloopwinkel. “Deze is al geruime tijd buiten bedrijf wat de kwaliteit van het perceel niet ten goede komt. Eigenaar van het perceel erkent deze situatie en is voornemens om tot ontwikkeling te komen ten einde op de planlocatie woningen toe te voegen aan het lint van de Noordelijke Dwarsweg. Vanwege de onlosmakelijke relatie met de ontwikkeling van Zevenhuizen-Zuid heeft besluitvorming hieromtrent enige tijd op zich laten wachten” aldus de gemeente in de antwoorden aan Damen.

In de beantwoording wordt een beetje narrig gedaan naar het raadslid omdat anderhalve maand voor de vragen het college van B&W al een informatienota had gestuurd aan de gemeenteraad :”U maakt zich zorgen over de situatie ter plaatse en geeft aan dat de situatie onwenselijk is. Wij delen deze mening met u. Op dit moment wordt op het perceel een ontwikkeling tot stand gebracht. Hierover heeft het college reeds een principebesluit genomen en de raad geïnformeerd. Wij informeren u nogmaals over de huidige stand van zaken, te meer omdat er geen concrete vragen in uw brief zijn gesteld“.

Damen liet eerder weten dat hij zich zorgen maakte over de verpaupering en heeft hiervoor ook al eerder aan de bel getrokken. Wanneer de woningen gereed zullen zijn is niet terug te vinden in de antwoorden.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg