8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Berg lege bierblikjes rond te water geraakte auto in Moordrecht

In de auto die vrijdag 27 november in Moordrecht in het water is gereden is een enorme voorraad lege bierblikjes aangetroffen. Tijdens het bergen van de dure BMW dreven de blikjes rondom de wagen.

Tijdens het takelen van de auto bleek het niet zomaar een voertuig te zijn. Het gaat om een speciale uitvoering van de BMW X7. Nieuw waarde van de bijna twee jaar oude auto was ooit bijna 170.000 euro. Opvallend is dat de auto gepantserde ramen heeft. Het lukte de berger tijdens het takelen niet om een ruit in te tikken.

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag rond 12.00 uur langs de Vierde Tochtweg in Moordrecht. Omstanders hebben de bestuurder uit het water gehaald. De bestuurder heeft voor hij naar het ziekenhuis werd vervoerd bij de politie geblazen. Hier kwam uit dat hij onder invloed was. De dronken bestuurder weigert verder alle medewerking aan het onderzoek van de politie en vraagt om een advocaat. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen van de bestuurder weet Omroep West te melden.

Mensen die onder invloed van drugs of alcohol een ongeval veroorzaken krijgen problemen met de verzekering. Een verzekeringsmaatschappij zal de schade aan anderen vergoeden, maar de bestuurder wordt aansprakelijk gesteld en zal zelf geen vergoeding krijgen. In dit geval zal de verzekering geen dagwaarde van zo’n 100.000 euro uitkeren. Mocht het om een lease auto gaan dan wordt dit bedrag verhaald op de dronken 30-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den IJssel.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg