8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Veel animo voor besloten winkeluurtje voor kwetsbaren bij Intratuin Zevenhuizen

Na een oproep op social media voor een speciaal besloten winkeluurtje voor kwetsbare personen bij de Intratuin, is de vestiging in Zevenhuizen overspoeld met aanvragen van personen die behoefte hebben aan zo’n rustig winkelmoment in deze drukke en hectische tijd.

Dagelijks wordt een kleine groep mensen uitgenodigd om buiten de openingstijden om een bezoek te brengen aan het tuincentrum dat bekend staat om z’n overweldigende kerstshow.

Medewerkers van het tuincentrum in Zuidplas kregen steeds meer de vraag of het mogelijk was dat zieke, oudere en kwetsbare personen die door de huidige Corona-situatie een groot gezondheidsrisico lopen, toch een uitje konden maken naar de beroemde kerstshow van het filiaal. Veel mensen uit deze groep durven en kunnen de deur nauwelijks of niet meer uit en zullen zeker de drukte van het kerstshoppen niet opzoeken. Dit betekent wel, dat sommige mensen die vaak al in een sociaal isolement zitten door de huidige Corona-maatregelen, nu ook hun jaarlijkse kerstwinkeluitje moeten missen.

Intratuin kwam met de oplossing in de vorm van een besloten winkeluurtje voor zieke en kwetsbare mensen uit de regio. Dagelijks hebben vijf personen en hun begeleiders de mogelijkheid om van half 9 tot half 10 de winkel te bezoeken, terwijl deze niet voor het overige publiek toegankelijk is. Er is dan dus de gelegenheid om in alle rust, veilig en zonder stress door het gehele tuincentrum te slenteren en uiteraard alle kerstafdelingen te bezoeken. Halverwege de winkelroute, krijgen de deelnemers zelfs een kopje koffie aangeboden tussen de kerstballen, om onder het genot daarvan even rustig bij te komen van alle indrukken. Zonder uitzondering waren alle deze vrijdag aanwezige ouderen bijzonder dankbaar en blij dat ze ondanks de Corona-risico’s toch veilig van de kerstsfeer in het tuincentrum hebben kunnen genieten.

Intratuin Zevenhuizen bekijkt momenteel tot hoe lang het speciale uurtje nog aangehouden wordt, op dit moment is bekend dat er de komende week in ieder geval nog rustige winkelmomenten zullen zijn voor kwetsbare regiogenoten. Mocht u in aanmerking willen komen voor het privé-winkeluurtje, kunt u een mail sturen naar intratuin.zevenhuizen@gmail.com ter attentie van Jeroen. Indien er nog plek is zult een persoonlijk bericht krijgen met een uitnodiging om de winkel ’s ochtend vroeg te komen bezoeken.

Advertentie