8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Wollefoppenweg wordt veiliger voor fietsers

De Wollenfoppenweg in Oud Verlaat wordt aangepast tussen de bebouwde komgrens met Rotterdam en het fietspad naar wijk Zevenkamp. Deze weg is al jaren een onderwerp van discussie en eerder boden ouders al een petitite aan de gemeente aan voor de verkeers veiligheid.

Een deel van de Wollefoppenweg wordt aangepast om deze veiliger te maken voor fietsers. Zij krijgen vanaf 12 december een prominentere plek op de weg. Er worden op deze route nieuwe fietsstroken aangelegd en er worden verkeersmaatregelen getroffen om de snelheid te verlagen. Met deze aanpassingen wordt de weg beter ingedeeld op het toenemend aantal fietsers op deze route.

De werkzaamheden aan de weg vinden plaats vanaf maandag 7 december en duren tot en met 11 december. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Rotterdam uitgevoerd

Veilige fietsroutes voor schoolgaande kinderen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Om de overlast tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden van beide gemeentes gecombineerd en gelijktijdig uitgevoerd.

De omleidingsroute is aangegeven met borden en loopt over de Nesseweg en de Strandweg. Er worden maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het verkeer geen gebruik gaat maken van de Vlietkade.  

De aanpassingen aan de Wollefoppenweg zijn: 

  • Aanbrengen van een plateau ter hoogte van het fietspad richting de wijk Zevenkamp: het plateau zorgt voor een optimale snelheidsremming op het kruispunt, maakt het fietspad ook beter zichtbaar een geeft de mogelijkheid om het voetpad beter aan te laten sluiten;
  • Verwijderen van de scheidingsband op het fietspad: dit object heeft geen functie (meer) en kan hinderlijk zijn voor het fietsverkeer (aanrijdgevaarlijk);
  • Aanbrengen van een plateau op de komgrens: dit plateau is ter vervanging van de verkeersdrempel die nu aanwezig is. Het plateau zorgt voor een effectieve snelheidsremming en draagt bij aan de herkenbaarheid van de poortconstructie (overgang van het snelheidsregime van 60 naar 30 km/uur)
Visuele weergaven van de aanpassingen op de Wollefoppenweg, zoals op deze pagina beschreven
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg