8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Weer uitstel behandeling plan vijfde dorp door ontbreken akkoord met bestuurlijke partners

Op dinsdag 15 december stond het Masterplan Middengebied, ook wel bekend als het vijfde dorpm op de agenda voor openbare opiniërende behandeling in de gemeenteraad van Zuidplas. Deze vergadering is echter tot nader order uitgesteld is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad.

Alle vergaderingen met de gemeenteraad vonden tot nu toe achter gesloten deuren van het gemeentehuis plaats om zo bijvoorbeeld projectontwikkelaars geen gevoeilige informatie te geven. Vooral PvdA/GroenLinks en de SP hebben hierover al meerdere keren geklaagd omdat zij vinden dat de inwoners eens duidelijkheid moeten gaan krijgen over het poldergebied tussen Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

De gemeenteraad was hierover al geinformeerd ijdens de besloten raadsvergadering op 5 november 2020 waar het college de raad had geïnformeerd over de zaken van de planvorming en onderhandelingen met de betrokken bestuurlijke partners over
de verschillende onderdelen van het Middengebied.

In een informatienota iaan de gemeenteraad van afgelopen week is terug te lezen “De gesprekken met de bestuurlijke partners over het Middengebied verlopen in constructieve sfeer, maar vragen meer tijd dan was voorzien. Er wordt door de betrokken partijen zowel ambtelijk als bestuurlijk hard gewerkt om gezamenlijk een set van bestuurlijke afspraken op te stellen die de ontwikkeling van het Middengebied mogelijk maken. Wij benadrukken daarbij het belang van de zorgvuldigheid van de gesprekken met de bestuurlijke partners. Om deze redenen stelt het college voor om de behandeling van het Middengebied tijdens de raadsvergadering op 15 december niet door te laten gaan“.

Uit deze mededeling kan de conclusie getrokken worden dat de onderhandelingen met de Provincie Zuid Holland en de gemeenten Rotterdam, Gouda en Waddinxveen nog niet zijn afgerond. Eerder dit jaar beloofde wethouder Hordijk voor de camera van Gouwe IJssel Nieuws nog dat in het jaar naar duidelijkheid zou komen maar in hetzelfde interview benadrukte hij dat toen al de onderhandelingen niet altijd soepel liepen. In de informatienota is volgens het college de verwachting dat inhet eerste kwartaal van 2021, als men er uit is, alsnog de behandeling kan gaan plaatsvinden.

Interview met wethouder Hordijk – juli 2020
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg