8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Wethouder Verbeek : “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving” (video)

Op de dag van de vrijwilliger, maandag 7 december 2020, spreekt wethouder Verbeek zijn enorme waardering uit voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zuidplas.

Verbeek sprak de video in namens het College van Burgemeester en Wethouders en roemde de vrijwilligers en mantelzorgers. “jullie zijn het cement van de samenleving in  Zuidplas en als het cement tussen de stenen weg gaat dan vallen de stenen, dan valt de muur om,  dan vallen de steen in elkaar!” sprak Verbeek trots.

Vorige jaren waren er diverse activiteiten voor vrijwilligers zoals film- en caberetvoorstellingen en vorig jaar werden de vrijwilligers verwend met een Live Cooking buffet in het Van der Valk restaurant in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit jaar kiest Welzijn Zuidplas en de gemeente er voor om de bewoners een bonnenboekje te geven. In dit boekje zitten 48 kortingsbonnen, te gebruiken bij winkeliers en ondernemers in Zuidplas.

We waarderen het ontzettend wat er allemaal gedaan wordt door vrijwilligers in Zuidplas en niet alleen vanuit Welzijn maar ook vanuit de gemeente en is een campagne gestart en mogelijk heeft u die al gezien met daarop de tekst mantelzorgers en vrijwilligers bedankt” legt Jolanda van der Maas het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Zuidplas uit.

Jolanda geeft ook uitleg over wat het wat het VIP kan betekenen voor vrijwilligers. Wie meer informatie wil kan naar de website van Welzijn Zuidplas, de online vacaturebank voor vrijwilligers of om er zelf een klus te plaatsen is op de inwoners voor elkaar website.

Advertentie