8.5 C
New York
maandag 18 januari 2021

Cultuurkeuken aan huis bezorgt weer 150 maaltijden (video)

De Cultuurkeuken aan huis heeft samen met de Rotary Zuidplas op zaterdag 12 december 150 maaltijden bezorgd bij mensen met een kleine beurs.

Dit keer was er keuze uit 3 verschillende maaltijden : het Mexicaanse Chili Sin Carne, Bosnische Kool of Syrische shoarma. Bij de maaltijden zat een doos chocolaatjes die door de Rotary beschikbaar was gesteld en cupcakes als dessert van het Cakebos.

Marije Dirksen van Weklzijn Zuidplas legt de bezorgers (allemaal vrijwilligers van de Rotary Zuidplas) uit hoe ze coronaveilig de aflevering kunnen doen door de tasjes neer te zetten, aan te bellen en dan een grote stap naar achter te krijgen. Voor ‘coronatijd’ organiseerde Welzijn Zuidplas in jongerencentrum ’t Blok één keer per maand een gezellige avond ‘uit eten’ voor mensen met een kleine beurs. Door de maatregelen is dit sinds medio maart niet meer mogelijk.

Nico Langbroek is de coördinator van de cultuurkeuken en samen met zijn vrouw, Hanneke en Hans en Marije worden de leveringen klaargezet. Alles in een strakschema en met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Alle maaltijden zijn van de te voren door vrijwilligers gemaakt. Nico wist tijdens het maken van de reportage ook de Gouwe IJssel Nieuws verslaggever te strikken als kookvrijwilliger.

In de onderstaande video legt Marije Dirksen uit wat de cultuurkeuken is, wat ze doen en voor wie de maaltijden bestemd zijn.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg