8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Kersteditie ‘De Cultuurkeuken aan huis’ zorgt voor 164 blije gezichten

Zaterdag hebben vrijwilligers van stichting Zo! en Rotaryclub 164 vers bereide maaltijden thuis bezorgd bij mensen met een kleine beurs.

Thuisbezorgd

Voor  de Coronatijd organiseerde Stichting Welzijn de Cultuurkeuken één keer per maand in jongerencentrum ’t Blok. Hiermee krijgen mensen met een kleine beurs een gezellige avond uit eten. Sinds maart 2020 krijgen de mensen deze maaltijden thuis bezorgd, waarmee ze een hart onder de riem gestoken krijgen. Afgelopen zaterdag kregen zij de speciale kerstmaaltijd. Dat was voor het eerst onder de vlag van Stichting ZO!. In deze stichting zijn nu alle activiteiten en diensten van Welzijn Zuidplas ondergebracht.

Eten uit alle windstreken

Ook deze keer was er weer een mooi menu samengesteld uit verschillende windstreken. Mensen konden kiezen tussen het Irakeese kip-rijstgerecht Biryani, de Surinaamse rijstschotel Masoesa of de Mexicaanse Chili sin carne. Ook was er nog een lekker bananentoetje Kolak pisang pandan.

Marije Dirksen (Teammanager Stichting ZO!) reikt maaltijden uit aan Mark Elderson (lid Rotaryclub Zuidplas).

Vrijiwilligers

Vrijwilligers van Stichting ZO! bereidden de maaltijden in t Blok. Leden van Rotaryclub Zuidplas bezorgden deze vervolgens bijvrijwill 164 inwoners uit alle dorpen van Zuidplas. Zij hebben er ook nog een extra kerstattentie van chocolade aan toegevoegd.

Enthousiasme

‘Ook deze keer werd er weer zo enthousiast gereageerd, binnen een paar dagen waren alle
maaltijden gereserveerd’, vertelt Nico Langbroek, initiator van De Cultuurkeuken. Mensen konden zich via sleutelfiguren van De Boodschappenkast en Stichting ZO! aanmelden.  En zo werd er die avond door velen genoten van een heerlijke maaltijd. Een volgende editie staat alweer in de planning voor het nieuwe jaar.

Voor meer informatie, of om je aan te melden als vrijwillige kok, kun je terecht bij
cultuurkeuken@stzo.nl.

Foto’s: Jacolien Rog

Advertentie