8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

136 trotse kinderen behaalden net voor de lockdown hun zwemdiploma in Moordrecht

Op zaterdag 12 december jl. behaalden 136 kinderen uit Moordrecht en omgeving hun zwemdiploma! De kinderen hebben al maanden te maken met beperkende coronamaatregelen, waardoor de zwemlessen er anders uitzien dan normaal. Toch is het ze gelukt om net voor de lockdown hun felbegeerde diploma te behalen.

Waar normaal papa en of mama rustig op de kant de kunsten van hun kind kunnen bekijken. Was dit nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Omdat het behalen van een zwemdiploma natuurlijk een moment is waar een kind support van zijn of haar ouder of verzorger verdiend, is er gekeken hoe dit binnen de geldende maatregelen toch mogelijk was. De oplossing werd gevonden in het laten meezwemmen van 1 ouder per kind en de kinderen in hun eigen lesgroepje van 13 kinderen te laten afzwemmen. Zo werd er voldaan aan het maximaal aantal toegestane personen per ruimte en kon het afzwemmen veilig en coronaproof doorgang vinden. Wel viel het de zwemonderwijzers op dat sommige ouders misschien wel zenuwachtiger waren over hun eigen zwemkunsten, dan de zwemkunsten van hun kind. Gelukkig was dit allemaal prima in orde en werd de inzet van de ouder beloond met een ‘meezwemdiploma’.

Maar de echte kers op de taart was er natuurlijk voor de kinderen. Het diploma werd in ontvangst genomen op het opgebouwde podium in de sportzaal, onder een verdiend applaus nam ieder kind zijn of haar zwemdiploma in ontvangst. Trots werden er foto’s genomen van het podium moment om te laten zien aan het thuisfront. Want ondanks dat er per kind maar één ouder aanwezig mocht zijn, was de trots bij ieder kind om het zwemdiploma in ontvangst te nemen er niet minder om. Zo werd het toch nog een heel mooi en coronaproof afzwemfeestje. Op naar het B & C diploma!

Alle kinderen die hun zwemdiploma hebben behaald, van harte gefeliciteerd

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg