8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Stichting Leergeld blij met gift van Rabobank

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft op 15 december 2020 bericht ontvangen van Rabobank Hollandse IJssel dat zij een gift krijgen van € 5.000. De Rabobank stelt een deel van de winst beschikbaar voor goede doelen.

De ledenraad besluit voor welke doelen het geld beschikbaar komt. Zowel de ledenraad van Zuidplas als de ledenraad van Krimpen aan den IJssel hebben besloten ieder € 2.500 beschikbaar te stellen. “Wij zijn de ledenraad en de Rabobank enorm dankbaar voor dit fantastische Kerstgeschenk. Hier kunnen wij weer veel kinderen mee helpen om niet in een isolement te komen”, aldus voorzitter Paul van den Eijnden van stichting Leergeld.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen.

De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur, bijles of zwemles.

Advertentie