8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Bewoners Boslaan Zevenhuizen niet blij met kaalslag en afgebroken werkzaamheden

De bewoners van de Boslaan in Zevenhuizen zitten de komende tijd langer in de troep rond hun huis terwijl er niets gebeurt. Werkzaamheden in de straat zijn stilgelegd. De bewoners zijn bepaald niet blij met de afgebroken werkzaamheden. Er zijn veel bomen gekapt en de buitenruimte ziet er desolaat uit.

Op 13 november zijn alle bomen in de straat gekapt en is al het groen verwijderd. Een aantal bomen stond tot voor kort op de beschermde bomenlijst van de gemeente. Sinds de voortvarende kap in november is er niks meer gebeurd in de buurt. De gemeente Zuidplas laat via haar woordvoerster weten dat er twee redenen zijn dat er niet verder gewerkt wordt op dit moment: “Als eerste wordt er aan de Hennipdreef een huis gebouwd. Omdat het bouwterrein alleen via de Boslaan bereikbaar is, hebben we met de eigenaar en zijn aannemer afgesproken dat het benodigd zwaar materieel de komende weken nog via de Boslaan het terrein kan bereiken. Ten tweede willen we de Boslaan, de Van der Duijnlaan en een deel van de Eendrachtsweg in Zevenhuizen niet kort voor Kerst en Oud en Nieuw opbreken. Dit zou namelijk betekenen dat tijdens in de vakantieperiode, als er niet gewerkt wordt, de weg twee weken lang open ligt. Dit is een onwenselijke situatie. We hebben er daarom voor gekozen op 6 januari 2021 te starten met de reconstructie”. In de praktijk ligt de reconstructie dus twee maanden stil.

De gemeente laat weten dat ze verwachten dat de constructie van de straten in 2021 gereed komt, maar dat is geen reden tot vreugde voor de bewoners: pas in het najaar van 2021 worden de bomen en planten geplant omdat dit de beste periode hiervoor is. “Wanneer ze worden geplant in het najaar is de bodemtemperatuur nog wat hoger. Door deze hogere temperatuur van de grond, zijn de wortels nog actief en hebben ze een paar maanden de tijd om wortel te gaan zetten”, legt de woordvoerster uit.

Het is de bedoeling dat de straten worden verhoogd en bewoners zijn al wel gevraagd om overhangende struiken weg te halen. Het ophogen van de tuinen van de eigenaren komt voor rekening van de eigenaar. Afgelopen week waren de gemeentelijke plantsoenen een woest landschap met gerooide struiken, onbereikbare speeltuinen en boomstronken die niet verwijderd zijn.

Op de vraag hoe de gemeente het uitzicht van bewoners hierop gaat verbeteren komt alleen een antwoord naar de toekomst. “Op dit moment zijn we een aantal groen- en speeltuinontwerpen aan het voorbereiden. In februari 2021 presenteren we drie verschillende ontwerpen voor het groen en de speeltuin waarover direct omwonenden kunnen stemmen. De ontwerpen met de meeste stemmen worden uiteindelijk gerealiseerd”, aldus Zuidplas.

Advertentie