8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

SP Zuidplas stelt vragen over corona vaccinatie locatie

Gemeenteraadslid Jan Baas heeft vragen gesteld over de vaccinatielocaties. Hij vreest dat iedereen uit Zuidplas straks ruim 40 kilometer verderop zijn of haar vaccinatie moet halen.

In zijn vragen stelt Baas dat een locatie te weinig is en dat er meer, goed bereikbare, plaatsen in de regio moet komen. In zijn vragen stelt hij dat verplegend personeel bij inentingen in verpleeg of verzorgingshuizen meegenomen kunnen worden.

Inwoners van de gemeente Zuidplas krijgen een oproep van de GGD Hollands Midden en volgens hun website moeten zorgmedewerkers naar één centrale priklocatie komen. Die heeft de GGD ingericht in een hotel in Leiden Noord. De GGD laat pendelbussen vanaf station Leiden Centraal rijden naar de locatie. Reizigers vanuit Zuidplas moeten dan minimaal 2 keer overstappen alvorens ze bij Leiden Centraal zijn.

Baas laat weten aan Gouwe IJssel Nieuws dat het gebruiken van één locatie ‘gekkenwerk’ is. Hij stelt voor om de vaccinatie te doen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda als een van de alternatieve plekken. Het is nog niet bekend of inwoners van Zuidplas buiten de veiligheidsregio zich mogen laten vaccineren.  


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg