8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Ontruiming gemeentehuis Zuidplas na bedreiging wethouder Hordijk

Op maandag 4 januari is het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas korte tijd ontruimd geweest na ‘Verdachte omstandigheden’.

Uiteindelijk werden er geen bijzonderheden aangetroffen in het gemeentehuis en deze kon dinsdag weer gewoon openen. Maandagavond is er een verdachte aangehouden wegens een bedreiging van wethouder Hordijk.

Burgemeester Weber laat aan Gouwe IJssel Nieuws weten: “Elke bedreiging van een bestuurder is er één te veel en heeft een enorme impact op de persoon in kwestie en de organisatie. Bestuurders moeten hun werk in vrijheid kunnen doen. Bedreigingen richting bestuurders maar ook in de richting van de gemeentelijke organisatie, in welke vorm dan ook, horen niet thuis in een democratie.

Het is niet de eerste keer dat het gemeentehuis gesloten moet worden door een dreigende situatie. In september 2020 werd het gemeentehuis ook ontruimd na bedreiging van wethouder Hordijk. Hiervoor is een 55 jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf, een gebieds- en contactverbod en een taakstraf. Het is niet bekend of het om dezelfde man gaat bij deze bedreiging.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg