8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Zeer grote brand Croda Gouda – assistentie door brandweer Moordrecht

In het chemische bedrijf Croda in Gouda is maandagmorgen 18 januari een chemische brand uitgebroken rond 10:30 uur.

Grote zwarte rookwolken kwamen direct uit de fabriek waar diverse chemicaliën worden gemaakt zoals glycerine. Hierbij schaalde de hulpverlening direct op naar een zogenaamde GRIP1 situatie en werden van overal diverse hulpdiensten opgeroepen waaronder de tankautospuit en de meetploeg van Moordrecht. In de fabriek zijn de brandalarmen 1 minuut lang afgegaan.

De politie helikopter vliegt rondjes boven de fabriek en de ergste rook is rond 11 uur al weggetrokken. De gemeente Gouda vraagt op Twitter omwonenden vlakbij de rook ramen en deuren te sluiten. Burgemeester Verhoeve laat weten langs te gaan om poolshoogte te nemen van de situatie. Ondertussen zijn de adviseurs Gevaarlijke Stoffen metingen aan het uitvoeren.

Update 11:30 uur : De brandweer Hollands Midden laat het volgende weten op Twitter: “De brand in een opslagtank met vet is uit. Brandweer schermt andere opslagtanks nog af. Ivm mogelijke stankoverlast: sluit ramen en deuren, schakel mechanische ventilatie uit”.

Update en persvoorlichting is te volgen in een nieuw artikel

Burgemeester Verhoeve komt poolshoogte nemen van de situatie
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg