8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

40 reacties buurtonderzoek PvdA/GroenLinks over kaalslag Boslaan Zevenhuizen (+video)

Raadslid Martin Damen (PvdA/GroenLinks) wil dat er iets gaat gebeuren en dat de gemeente beter gaat communiceren met de bewoners van de Boslaan en omgeving in Zevenhuizen.

Het raadslid heeft een buurtonderzoek gedaan na klachten van inwoners en kreeg meer dan 40 klachten binnen waarbij sommige inwoners uitgebreid hun grieven toestuurden. Damen is gestart met het onderzoek toen bleek dat er in november bomen gekapt waren en plantsoenen leeggehaald zijn. Van het ene op de andere dag stopte ineens de werkzaamheden en liet de gemeente Zuidplas de bewoners achter met een desolaat stukje dorp.

Damen heeft de meldingen uit het buurtonderzoek samengevat in de onderstaande vijf punten en hoopt snel met de wethouder in de buurt te gaan kijken. In de video vroeg Gouwe IJssel Nieuws meer uitleg van Damen

Ik vraag uw aandacht voor de volgende zaken:

  1. Het aannemingsbedrijf van der Knaap bouwt een woning aan de Hennipdreef. Om dit te realiseren laat hij bouwmaterialen leveren met te grote en zware vrachtwagens die veelal zo lang zijn dat er aan de bewoners een beroep wordt gedaan om hun auto’s niet, of op de stoep te doen parkeren, omdat anders de vrachtwagens de bouwplaats niet kunnen bereiken. Er is vooral veel zorg om het te zware verkeer. De vorig jaar gerenoveerde weg is daardoor kapot gereden ook zijn er rijsporen zichtbaar doordat de te zware vrachtwagens het wegdek indrukken. Aan de lange Zijde staan meerdere woningen die niet onderheid zijn. Er is vrees op beschadiging.

    Het bevreemd mij zeer dat de aannemer met te zwaar beladen vrachtwagens zijn bevoorrading doet. En dat gemeente hierop niet regulerend acteert. Mijn verzoek is om nu en in de toekomst het zware verkeer bij bouwwerkzaamheden niet toe te staan aan de Lange Zijde en Hennipdreef, zorg te dragen voor volledig herstel van de beschadigde weg. Veel inwoners vragen zich namelijk af of de lokale inwoners op moeten draaien voor het herstel van de weg.
  2. In de ontvangen reacties m.b.t. de Boslaan wordt aangegeven dat veel inwoners zeer ontevreden zijn over het eerdere stopzetten en de vertraagde uitvoering van de werkzaamheden vanaf 6 januari jl. Het uitstel is gekomen door het verzoek van van de Knaap aan aannemingsbedrijf van der Spek vanwege de bouw van de hierboven genoemde woning Ik beveel u aan om bij dit soort werkzaamheden de communicatie mede namens de gemeente te laten doen en niet alleen via de aannemer die belast is met de uitvoering van de werkzaamheden.
  3. Veel inwoners klagen over het gebrek aan informatie over wat nu gerealiseerd gaat worden en binnen welke termijn. Hoewel een deel van de informatie te vinden is op de website van de gemeente heeft deze informatiebron de meeste inwoners aan de Boslaan niet bereikt. Ik beveel u dan ook aan om de inwoners door middel van een (klassieke) brief te informeren over wanneer welke werkzaamheden (bij benadering) wanneer worden uitgevoerd, de inwoners informatie te verstrekken welke groenbeplanting en bomen er geplaatst gaan worden, op welke plaatsen er extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd.
  4. Het omzagen van een groot aantal bomen en het nog niet wegfrezen van de boomstompen geeft een extra desolaat gevoel bij veel inwoners. Ik beveel u aan om de uitvoerder te verzoeken de boomstompen vast weg te halen.
  5. De werkzaamheden veroorzaken veel overlast mede door de modder die kan ontstaan bij regenval. Mijn verzoek is om de uitvoerder te vragen of hij de wegen met enige regelmaat van aarde/klei zou kunnen ontdoen gelijk zoals dit gebeurt tijdens de bietencampagne.
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg