8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Superjacht Vanish komt langs op de Hollandsche IJssel (+video)

Het superjacht Vanish kwam op zaterdag 23 januari langs Waddinxveen, Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel over de Hollandsche IJssel.

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk groot jacht voorbij komt. Feadship in Buitenkaag heeft de beste route via de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, via Het Brasemermeer naar de Gouwe en Hollandsche IJssel. Eerder bracht Gouwe IJssel Nieuws al verslag van de Sherpa en de Lonian, waarbij de laatste onderweg lichte schade opliep door een spijker.

De Vanish is een vervanger voor de voorganger Vanish welke in 2016 is gebouwd en verkocht werd en voortaan Hampshire heet. Op de voorplecht is ruimte voor het landen van een helikopter. Het schip heeft een kruissnelheid van 18,5 knopen, omgerekend bijna 35 kilometer per uur.

Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar is. Veel mensen stopten langs de Hollandsche IJssel om te kijken naar het schip dat via een ponton naar open zee werd gesleept. Het schip van 71,5 meter lang en bijna 12 meter breed en kan nog niet zelfstandig varen. Bij Damen in Schiedam wordt het schip afgemaakt waarna het zelfstandig kan varen.

Advertentie