8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Dorpshuis Swanla gaat slim om met corona uit lijfsbehoud

Theater, sportzaal en dorpshuis Swanla in Zevenhuizen heeft het niet makkelijk tijdens de coronacrisis maar weet door er goed mee om te gaan, zich redelijk redden.

In het onderstaande video-interview geeft beheerder Fred de Kreek meer uitleg hoe hij dit weet voor elkaar te krijgen. In het interview kijken we terug naar 2020 en hij legt uit hoe de eerste dag van de eerste lockdown niet snel zal vergeten. Op de dag van de aankondiging speelt theatergroep Turf uit Zevenhuizen haar generale voorstelling. Tot een voorstelling komt het niet meer.

Toch is dit voor de Kreek een positieve ervaring, hij heeft het verdriet van de mensen van Turf gezien maar merkt trots op dat 80% van de mensen hun geld niet terug wilden hebben om zo Turf toch financieel te steunen. Maar naast Turf moet hij ook andere activiteiten stoppen en zo staat het altijd megadrukke Swanla ineens leeg.

Fred de Kreek voor Swanla

Er wordt van alles geprobeerd maar bijvoorbeeld een theatervoorstelling voor dertig man is het gewoon niet legt Fred uit. Nu Swanla weer leeg staat is hij bezig het hoofd boven water te houden met een nuchtere aanpak : “waarom zal ik de kachel nog laten branden als er niemand is, daarmee kan ik geld besparen”. Voor de mensen met een nul-urencontract kan hij niet meer doen dan de nare boodschap brengen na eerst nog een tijd steun. Het vaste personeel is ondertussen bezig met allerlei klussen, zo wordt de muur van de sportzaal in de verf gezet tijdens het interview.

De Kreek is lovend over de samenwerking met de gemeente Zuidplas in deze tijd. Er is veel overleg met ambtenaren en met wethouder Verbeek over sport en cultuur. Maar hij is blij dat de gemeente tevens meedenkt over de regelingen die er zijn. De Kreek denkt dat na de vaccinatie in de zomer mogelijk het leven in Swanla weer normaal zal gaan worden maar tot die tijd blijft hij optimistisch. Zie hieronder het hele interview :

https://youtu.be/COBSOtqUt0A

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg