8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Schoorsteenbrand zet onbewoonbaar huis in de schijnwerper

Een schoorsteenbrand op donderdagavond 4 februari op het Korstmos in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft geleid tot het onbewoonbaar verklaren van de woning.

De brandweer werd gealarmeerd voor een schoorsteenbrand waarop de tankautospuit uit Nieuwerkerk en de hoogwerker uit Capelle ter plaatse kwamen. Tijdens het bestrijden van de brand kwamen de hulpdiensten diverse gevaarlijke situaties in de woning tegen en hierover is overleg gevoerd met handhaving, politie, brandweer en de ODMH.

De brandweer is een tijd bezig geweest met het bestrijden van de schoorsteenbrand met een ramoneur. De bewoner van het pand kreeg na het blussen te horen dat hij het pand niet meer in mocht. Vanwege de situatie in het pand zijn vier honden in beslag genomen en overgedragen aan de dierenpolitie. Salvage heeft de situatie opgenomen en zal zorg dragen dat de bewoner elders kan overnachten.

De politie heeft alle omstanders om 21:00 uur vriendelijk gevraagd te vertrekken in verband met de avondklok. De omstanders gaven hier direct gehoor aan. De verslaggever voor Gouwe IJssel Nieuws had de benodigde papieren om verslag te kunnen doen na het ingaan van de avondklok.

Advertentie