8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Meterkast brand in dorpshuis Op Moer

Op maandavond 8 februari om 18.46 uur werd er een brandje gemeld in dorpshuis Op Moer In Moerkapelle. De beheerder rook een brandlucht en heeft direct 112 gebeld. De tankautospuit van Zevenhuizen en de hoogwerker van Zoetermeer kwamen ter plaatse. Na het opgraven van een brandkraan van onder de sneeuw kon de smeulband geblust worden.

Er bleek daadwerkelijk een smeulbrand te zijn in de meterkast. De brandweer kwam al snel brandmeester melden bij de beheerder van het dorpshuis. De brandweer heeft metingen uitgevoerd en daaruit bleek dat de CO2 in de lucht erg hoog was. Hierop is de brandweer gestart met ventileren van het Dorpshuis.

De beheerder werd geadviseerd een installatiebedrijf en verzekering te bellen. De beheerder had gelijk veel te regelen aangezien er de volgende dag ouderen en kinderen van de BSO ontvangen zouden worden. Of deze gasten morgen in het pand aanwezig kunnen zijn is nog niet duidelijk.

De meldkamer had de brandweer in Ouderkerk aan den IJssel opgeroepen met een zogenaamde Cobra-Cutter maar deze is halverwege terug gestuurd. Een Cobra Cutter kan met een zeer hoge druk spuit door staal of steen snijden om het vuur te bereiken die bijvoorbeeld in een spouwmuur kan zitten.

Advertentie