8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Schaatsen, IJssurfen en Snowkiten in het Rottemerengebied

Op vrijdag 12 februari werd het Rottemeren-gebied gebruikt als een wintersportgebied, er waren allerlei sporten te zien die niet dagelijks zijn.

Voor het eerst was het mogelijk om op de 2 kilometer lange Willem-Alexanderbaan, die goed genoeg bevroren was, te schaatsen en daar werd gebruik van gemaakt. Het ijs was volgens de kenners goed ijs. Vrijdag werd door onze verslaggeefster al een IJssurfer op de roeibaan gesignaleerd.

Op de Rottemeren zelf werd ook veel geschaatst. De Zevenhuizensche IJsclub mocht van de gemeente Zuidplas geen Rottemerentocht organiseren door de coronamaatregelen maar dat weerhield velen niet van het ijs te betreden. Op enkele plekken waren er wakken en ook kwam water bij de steigers omhoog.

In de Eendragtspolder waren spectaculaire sprongen te zien van Snowkiters. Deze tak van sport wordt zelden in Nederland beoefend, maar het sneeuwdek en de wind waren nu zo goed dat het een komen en gaan van kiters was. De beoefenaars gebruiken hiervoor dezelfde kiteboarden als op zee of men bond ski’s onder.

Op zaterdag 13 februari moest de gemeente Zuidplas besluiten om een deel van het gebied af te sluiten: het werd te druk en zo konden er geen hulpdiensten meer bij doordat parkeerplaatsen vol waren en mensen massaal in de berm parkeerden.

Op de Facebookpagina van Gouwe IJssel Nieuws staat een fotoalbum

Advertentie