8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Middenstandsvereniging Zevenhuizen ziet uitbreiding Tuincentrum van der Spek als oneerlijke concurrentie

Deze uitbreiding is voor hun een ongewenste ontwikkeling en een doorn in het oog. Daarom hebben ze samen met de ondernemersverenigingen van Waddinxveen, waaronder de winkeliers van winkelcentrum Gouweplein een brief opgesteld. De brief is verstuurd aan het economisch overleg van de Regio Midden Holland met afschrift aan de gemeenteraadsleden in Zuidplas.

Van Keppel en Voorbrood, namens de middenstandsvereniging Zevenhuizen zien het plan als megalomaan vooral omdat er zeer veel product groepen worden toegevoegd aan het huidige assortiment en er ook nog enkele andere functies worden toegevoegd, zoals een horecagelegenheid van 1500m2 een kinderspeelparadijs van 500 m2 en 1000 m2 onbenoemde verkoopruimte.

Dennis Voorbrood legt uit “Het vestigingsklimaat in ons dorp wordt steeds slechter, ook vanwege een veranderde samenleving en gebruiken en nu mag dit bedrijf zoveel groter worden buiten ons centrum wat voor ons grote negatieve impact kan krijgen. Het horeca aanbod is de laatste jaren alleen maar afgenomen en dan moet hier er even 1500 m2 bijkomen, dat is groter dan alle horeca gelegenheden bij elkaar in ons Dorp. Voorts wordt er 1000 m2 nog onbenoemd dus dat kan ook ongewenste detailhandel worden”.

Voorbrood (links) en Van Keppel

Van Keppel vult hem aan : “ Er komt een negatief advies van de Detailhandelscommissie en dat wordt door de gemeente in de wind geslagen. De gemeente is bezig met veel projecten maar er is geen cohesie in de lange termijn visie voor ons Dorp. Laat de gemeente zorgen dat de basis faciliteiten in de Dorpskern blijven in plaats van medewerking te geven aan deze enorme uitbreiding”.

Een gezonde en eerlijke concurrentie wordt door geen enkele ondernemer geschuwd maar dan dient dit wel te gebeuren op een eerlijk speelveld en daar is nu geen sprake van. De gemeente zou  hier eerst naar moeten kijken want daar lijkt op geen enkele wijze sprake van te zijn!.” laat de middenstandsvereniging aan de gemeenteraadsleden weten in hun brief.

Een gezonde en eerlijke concurrentie wordt door geen enkele ondernemer geschuwd maar dan dient dit wel te gebeuren op een eerlijk speelveld en daar is nu geen sprake van.

Middenstandsvereniging Zevenhuizen

De middenstanders zijn van mening dat de toevoeging van zoveel meters bij dit plan aan winkelruimte zal voor winkels en bedrijven welke de laatste jaren al zijn verdwenen zijn of het al heel zwaar hebben, een schop na zijn of hun voorbestaan in gevaar brengen:  “Het vestigingsklimaat in een Dorpskern is namelijk veel duurder dan daar buiten en dit zal ongetwijfeld leiden tot verdere verschraling van het aanbod. De leefbaarheid van de dorpskern komt hierdoor nog verder onder druk te staan en zal naar alle waarschijnlijkheid dan in een negatieve spiraal terecht komen en dat kan de gemeente toch niet zo maar laten gebeuren door een ongebreidelde uitbreiding wel doorgang te laten vinden”

Een levendige Dorpsstraat is de oplossing voor het dorp stellen de ondernemers maar dat kan alleen zonder de uitbreiding van Van Der Spek. “het Dorp heeft nu nog veel te bieden zolang de gemeente maar paal en perk stelt aan een vestiging buiten het benoemde detailhandelsgebied en zorgt voor een goede naleving van alle vestigingsregels en stopt met twee maten te meten”.

Door de raadsleden te voeden met informatie hoopt men dat de gemeenteraad haar afweging goed kan maken, dat stellen ze ook in hun brief; “wij hopen dat u als raadslid wel weet wat er allemaal speelt en hoe figuurlijk de vork in de steel zit wan u wordt eerdaags gevraagd of u uw medewering wil verlenen aan het bestemmingsplan”.

Op 2 maart praat de gemeenteraad over dit onderwerp omdat de PvdA/Groenlinks fractie dit op de agenda heeft gezet. De partijen hebben inmiddels ook een brief van Van Der Spek gehad. De gemeenteraad van Waddinxveen riep haar wethouder al eerder op om hier een zienswijze tegen dit plan te dienen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg