donderdag 28 maart 2024

RECO-ZVH geeft SSS alle ruimte om te winnen

zaterdag speelden de heren van RECO ZVH de eerste wedstrijd van de ranglijst poule in Barneveld tegen Bielderman Koersier SSS een en gingen daar met vertrouwen naar toe. De Zevenhuizense heren hadden in eigen huis vorige week na een spannende strijd met 3-0 van hen gewonnen. De gastheren hadden een ander scenario voor ogen. Dit lukte SSS en zij wonnen via de setstanden 25-23, 25-20, 21-25 en 26-24 met 3-1 van RECO ZVH

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over de gehele selectie. Bracht de volgende basis binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De eerste set ging weer vanaf het begin gelijk op. Pas bij 12-12 wist de jarige Vincent van der Kraats en Max Nieuwstad het score verloop positief te beïnvloeden. RECO wist uit te lopen naar 19-23 en leek bijna zeker van winst in deze set. Echter SSS dacht daar anders over en wist met hun service meer de druk bij de Zevenhuizense heren te leggen en kropen langzaam maar zeker dichterbij. De aanvallen van RECO werd door de verdediging goed verwerkt en hun aanvallen kwamen deze wel goed door. SSS kon daardoor deze set met 25-23 binnen halen.

Gesterkt door de winst van de eerste set gingen de heren van SSS door en wisten aanvallend de score naar 8-2 brengen en noopte coach Kristian van der Wel om bij deze stand zijn eerste time-out te nemen. Na bij 5-1 Gianno Beij voor Vincent van der Kraats in te zetten volgde bij 12-6 Cain van Hal voor Chris van Mullem en bij 14-6 kwam Thomas van Rij binnen de lijnen voor Max Nieuwstad. De heren van RECO wisten het gat iets te verkleinen en om wat andere aanvalsvariatie te krijgen kwam Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers. Deze wist Cain van Hal goed te bedienen en daarmee werden punten gescoord, zodat SSS naar een time-out moest grijpen. In de eindfase kwam de gastheren wat dichterbij maar konden niet gelijk komen en met 25-20 won SSS deze set.

In de derde set wist RECO met een sterk spelende Gianno Beij en Benjamin Parkinson snel uit te lopen naar een 4-7 voorsprong en wist met een sterke service de heren van SSS onder druk te zetten en te houden. In de eindfase werd het weer spannend en SSS kwam tot 21-22 bij. RECO wist weer te scoren en nu konden ze wel met een harde smash van Cain van Hal de eindstand op 21-25 brengen.

In de vierde set leek het erop dat RECO een vijfde set eruit kon slepen. Door een goede service en aanval werd weer een voorsprong opgebouwd. Ook blokkerend waren de Zevenhuizense heren goed op dreef. Toch verviel RECO weer in mineur en moest coach Kristian van der Wel zijn spelverdeler wisselen. Nu kwam Timothy Scheffers voor Bram Wiltenburg in het veld. RECO wist weer uit te lopen naar 13-17. SSS bleef sterk verdedigen en kon de stand in hun voordeel omkeren. Bij 19-18 nam RECO een time-out en wist weer erbij te komen. Bij 24-24 eindigde dit voor de Zevenhuizenaren en met twee sterke aanvallen werd deze set met 26-24 door SSS gewonnen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 maart en dan is het Talentteam Papendal om 16.00 uur de tegenstander in de thuishal Swanla.

Bielderman Koetsier/SSS: Alex Meijs (3)(Thijs van Noorden (4)), Niek Bakker (13), Job Groenendaal (4)(Bram Berger (15)), Robin van Weerd (7), Robin Boekhoudt (16), Hugo van Garderen (2), Thijs van Gessel (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (7)(Thomas van Rij (3)), Vincent van der Kraats (5) (Gianno Beij (21) ), Ludrich Inocente (9), Timothy Scheffers ( Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (7), Chris van Mullem (2)(Cain van Hal (14)), Mika Prins (L)

Foto´s : Nico Perdijk