8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Kleuters Elimschool genieten van lessen door oom agent

Blauwe zwaailichten van maar liefst 2 politiewagens in de Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel op 10 maart. Het zou zo een 112 nieuwsbericht kunnen zijn maar gelukkig is er niks aan de hand.

De twee kleutergroepen van de Elimschool hebben een aantal lessen over handhaving en na eerder bezoek van de brandweer stond nu de wijkagent met een busje en een agent van de verkeerspolitie was er met een snelle Audi om te komen vertellen over het politiewerk.

In de school is er al een echt politiebureau gemaakt, hebben de kleuters politiepetten in elkaar geknutseld en van grote blokken een gevangenis gemaakt. Maar niks is mooier dan vragen aan de agenten afvuren zoals of de agenten wel eens hebben moeten schieten, of ze een agent van Playmobile hebben en of ze hard moeten rijden.

Als de agenten uitleg geven is het muisstil en luisteren ze aandachtig naar de uitleg. De agenten laten hun handboeien zien en hoe het werkt met de uitschuifbare wapenstok maar niets is zo mooi om even zelf in de politiebus te mogen zitten. Na de brandweer en de politie is de ambulance aan de beurt voor de kleuters.

het politiebureau in de Elimschool
Advertentie