8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Blije Sportstichting Zuidplas mag weer zwemlessen geven (+video)

De Sportstichting Zuidplas start vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer het ABC leszwemmen op in de Zuidplas te Moordrecht en het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Directeur Carlo Trumpi laat voor de camera weten dat hij en zijn medewerkers blij zijn dat ze weer met de kinderen aan de slag te kunnen. Trumpi benadrukt in het onderstaande interview dat het van levensbelang is voor kinderen om goed te kunnen zwemmen. Die zelfredzaamheid is voor hem heel belangrijk.

Ondertussen wordt het water weer warm gestookt naar de benodigde 29 graden. De 700.000 liter water in het Polderbad was op 20 graden gehouden om zo de kosten tijdens de lockdown laag te houden. Nu wordt er dagelijks de temperatuur met 1,5 graad verhoogd en is men de laatste onderhoudstaken aan het uitvoeren.

Er zijn diverse maatregelen om het veilig met de coronamaatregelen te kunnen laten verlopen. Naast het opstarten van de zwemlessen is hij ook met zijn team aan het kijken voor individuele zwemlessen in de zomer en of het buitenbad weer open kan. “Iedereen is wel toe aan een verzetje en afgelopen zomer ging het goed” aldus Trumpi. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Sportstichting Zuidplas

Advertentie