8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Tinet de Jonge (CDA) stopt als fractievoorzitter en draagt stokje over aan De Ruiter (+video)

CDA fractievoorzitter Tinet de Jonge draagt per direct het stokje van fractievoorzitter over aan haar fractiegenoot Benno de Ruiter maar zit haar periode als raadslid van Zuidplas uit.

In een interview met Gouwe IJssel Nieuws verteld ze dat het werk niet meer te combineren is met een leuke baan, een studie en een gezin. In 2013 was Tinet de motor achter de campagne van het CDA in Zuidplas en ze kwam als raadslid in 2014 in de raad. In 2018 werd ze verkozen tot lijsttrekker en het CDA won een zetel en het scheelde weinig of de winst was zelfs 2 zetels.

Voor Tinet is dat wel een van de hoogtepunten geweest en daardoor kwam het CDA in de coalitie. Maar haar werk als raadslid om echt wat te kunnen betekenen door in de dorpen aanwezig te zijn is voor haar een drijfveer geweest.

“Het is heel mooi werk maar ik wil alles goed doen zowel voor mijn gezin, mijn werk als het raadslidmaatschap” legt de Jonge uit. Op de vraag of ze in 2022 wethouder zou worden komt er geen directe ja. “Daarover zou ik dan wel goed moeten nadenken en heel wat gesprekken moeten voeren met mensen die weten hoe het is” benadrukt Tinet.

Het CDA in Zuidplas krijgt Benno de Ruiter nu als fractievoorzitter :”Super dat ik het vertrouwen van de fractie heb gekregen om deze rol te gaan vervullen. Ik heb er veel zin in. Het is daarnaast erg fijn dat Tinet met al haar kennis en ervaring in de fractie blijft!” laat de Ruiter desgevraagd weten.

De Jonge (links) en de Ruiter

De Jonge hoopt dat haar besluit geen afschrikkende werking heeft op andere jonge ouders met raadsambitie. ‘De afgelopen jaren is het aantal raadsavonden flink toegenomen. Zeker als fractievoorzitter ben je regelmatig vier avonden onder de pannen. Tel daar leestijd van stukken bij op en de gemiddelde agenda loopt snel vol. Dit is wat mij betreft ook een leerpunt voor deze gemeenteraad. Als we een afspiegeling willen blijven van de samenleving dan moet deze functie toegankelijk zijn voor alle groepen. Ouders, zien andere dingen dan ouderen, ondernemers kijken anders dan vrijwilligers. Een diversiteit van visies is belangrijk. Daarom moet er een gezonde balans tussen werk, privé en raadwerk kunnen zijn!’

Hieronder het hele interview:

Advertentie