8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Fiets aangetroffen naast Ringvaart, brandweer zoekt in water naar fietser

Donderdagavond 18 maart werd rond 20:30 uur bij de Witte Brug op de Kerklaan/Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk een fiets aangetroffen die langs de Ringvaart in het gras lag. Omdat niet duidelijk was hoe de fiets daar terecht was gekomen, en de mogelijkheid bestond dat een fietser gevallen was en in het water was beland, werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Bij diverse zoekslagen door duikers uit Capelle werd niemand in het water aangetroffen. Handhaving heeft zich over de fiets ontfermd om te voorkomen dat hierdoor meer meldingen zouden binnenkomen.

Een passant zag de fiets in het gras liggen, en bedacht dat mogelijk iemand met de fiets was gevallen en in het water was beland. Na de melding bij 1-1-2 werden de Nieuwerkerkse spuitgasten werden opgepiept, samen met o.a. duikers uit Capelle. Ook meerdere politie-eenheden en handhaving werden naar het incident gestuurd.

Het water rondom de brug werd door de duikers grondig doorzocht. Tijdens de duik werd duidelijk, dat de fiets mogelijk eerder die dag in het water had gelegen en dat deze door iemand uit het water was gevist en in het gras was gelegd. De duikers werden schoon gespoeld, de materialen werden ingepakt, waarna alle hulpdiensten inrukten. De fiets is door handhaving meegenomen.

Advertentie