8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Cyber aanvallen op provider legt sites van gemeenten Zuidplas, Gouda en Capelle tijdelijk plat

Op maandag 22 maart was er rond 13:30 uur een DDoS cyberaanval op de servers van Trans-IP waar diverse gemeenten op zijn aangesloten. Voor zover bekend waren de sites van de gemeenten Zuidplas, Gouda en Capelle aan den IJssel tijdelijk plat. De aanval raakte ook de website van het samenwerkingsverband IJsselgemeenten.

Met een DDoS aanval willen kwaadwilligen het verkeer verstoren door massaal een communicatieverzoek op de servers af te vuren. Hierdoor worden de websites minder of geheel niet beschikbaar voor de gebruikers.

Trans IP laat weten dat tijdens het afweren van de aanval in eerste instantie gelukt was om 15:30 uur maar hierna een heverige aanval wederom plaats vond gericht op de hele infratstructuur van het computerbedrijf. De gemeenten roepen op sociale media op om in noodgevallen direct de gemeente te bellen.

Om 16:20 uur lijkt alles volgens Trans IP weer in orde: Inmiddels hebben we diverse maatregelen genomen om de gevolgen van de aanvallen te minimaliseren. Hierdoor zijn veel diensten van onze klanten weer bereikbaar. Omdat zowel de intensiteit als de doelwitten van de aanvallen variëren is het moeilijk vast te stellen of het probleem geheel verholpen is“. De situatie is stabiel maar Trans IP blijft de situatie monitoren, ook vannacht. De sites zijn weer online maar reageren soms nog wat traag.

Advertentie