8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Wethouder Verbeek kan geen noodlokalen Brede School Esse Zoom garanderen na vragen D66

Gemeenteraadslid Chantal Bon-Van de Griek heeft wederom vragen gesteld over de onderwijshuisvesting van de Brede School Esse Zoom aan de Donge in Nieuwerkerk aan den IJssel tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 maart 2021.

Onze fractie is door diverse belanghebbenden benaderd, onder andere vanuit de MR van de ‘obs Prins Willem Alexander’ school, het blijkt dat rondom de bouw van de noodlokalen nog veel onduidelijkheid heerst. Onze fractie wil graag de stand van zaken weten en maakt zich zorgen over de communicatie met de schoolbesturen en wanneer er duidelijkheid komt over de definitieve locatie. De tijd dringt om een en ander voor komend schooljaar te realiseren en met de start van het nieuwe schooljaar in gebruik te nemen” stelt het raadslid naar het college van B&W. Zij vraagt of het college kan garanderen dat ruim voor het ingaan van het schooljaar 2021-2022 de noodlokalen er zijn” stelt de D66 fractie in haar betoog.

Wethouder Verbeek was stellig “ik kan geen garanties geven. Het college van B&W hebben alles in het werk gesteld om het wel voor elkaar te krijgen. Wij hebben goed overleg met de scholen maar bijvoorbeeld een MR is geen gesprekspartner voor ons maar voor het schoolbestuur”. De wethouder maakte bekend dat er in het gebouw al twee lokalen gemaakt konden worden. Hij ziet problemen op de weg omdat het openbare onderwijs geen co-financiëring mag geven om het proces te versnellen, in tegenstelling tot de Protestantse of Katholieke schoolbesturen. Verbeek legde uit dat vertraging kan komen door bijvoorbeeld protesten van omwonenden en op tijd plaatsen afhankelijk blijft van externe factoren.

Raadslid Bon- Van de Griek nam geen genoegen met het antwoord en vroeg de wethouder wanneer wel hij dacht dat de noodlokalen in gebruik genomen konden worden door de scholen. Hierop gaf Verbeek antwoord dat hij zijn best deed maar zonder garantie over de tijd, hij hoopte het voor het nieuwe schooljaar dat het gereed was.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg