8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Boer & Buurt Zevenhuizen biedt eigen oogst aan inwoners Zuidplas en omgeving (+video)

Wie regelmatig door de Hennipgaarde loopt ziet daar een akker waar altijd gewerkt wordt.Naast de gronden van de stichting Natuurpolders is er een akker vol met diverse gewassen die biologisch gekweekt wordt.

Gouwe IJssel Nieuws ging op bezoek bij initiatiefneemster Liesbeth de Frel en in het onderstaande interview vertelde Liesbeth, naast de liefde voor de Hennipgaarde, vooral over haar redenen en haar bevlogenheid om eigen groenten te kweken en deze, in combinatie met biologische goederen van andere kwekers aan te bieden.

De Frel : “Ik wil een beweging hier in de gemeente in gang zetten die boeren gaat bewegen mee te gaan in de transitie naar kleinschaliger, duurzame landbouw. Een lange termijn doelstelling, maar eentje waar we nu mee aan het werk moeten“. De Frel werkt samen met Molen Windlust en andere ondernemers in Zuidplas. Zie hieronder het interview:

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg