8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

VVD enquête : 95% Inwoners Zevenhuizen wil tweede supermarkt (+video)

De VVD in Zuidplas heeft een enquête gehouden en van de bijna 1200 respondenten blijft 95% een tweede supermarkt te willen. De VVD gaat hiermee aan de slag tijdens de behandeling van de detailhandelsvisie op 20 april in de gemeenteraad van Zuidplas. Doelstelling is het krijgen van een tweede supermarkt in Zevenhuizen.

Deze grote groep deelnemers geven de liberalen een duidelijk beeld over wensen van de inwoners en inzicht in het gedrag van de koopstroom. Maar liefst 37,6% van de ondervraagden blijken nooit of soms hun boodschappen te halen in het eigen dorp en minder dan een kwart zegt dit altijd te doen.

Waddinxveen is het populairste met 18% van de inwoners, Nesselande met 17,3% en Nieuwerkerk met 14,4% worden bezocht. Bijna 6% van de mensen laat de boodschappen thuis bezorgen.   “Uit onze enquête blijkt dat er veel bestedingen vloeien naar Waddinxveen en Nesselande. Karreman stelt dat “Het is een gemiste kans voor de economische activiteit in Zuidplas, en in dit geval Zevenhuizen in het bijzonder

De oorzaak die wordt aangegeven is het beperkte winkelaanbod en een grote groep geeft aan dat de boodschappen buiten Zevenhuizen goedkoper zijn. 63% van de mensen geeft dan ook aan dat ze wel komen als het goedkoper wordt.

Uit de enquête blijkt dat bijna driekwart van de inwoners de voorkeur heeft voor een supermarkt buiten de dorpsstraat als er een tweede komt. “Tegelijkertijd moeten we concluderen dat een mogelijke locatie voor een tweede supermarkt nog steeds wordt beperkt tot de huidige koopstroom; de Dorpsstraat. De Dorpsstraat zou een prima locatie kunnen zijn, maar wij willen ons niet aan de voorkant dusdanig beperken” legt Karreman uit.

Wensen van de inwoners van Zevenhuizen

Advertentie