8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Bijen voedselbank deelt zaad uit voor Nationale Zaaidag

Bijensterfte stond het afgelopen jaar aardig in de schijnwerpers. The Pollinators roepen daarom heel Nederland op om op 22 april mee te zaaien voor de bijen. Op verschillende uitdeelpunten in het land kan iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad afhalen.

In Zuidplas is dat ook mogelijk. Wie een een zakje zaad voor 2 m², kan dit gratis ontvangen via de Voedselbank voor bijen in Zuidplas. Stuur een mail met naam en adres naar Martin Damen m.damen@zuidplas.nl en hij zorgt dat de aanvrager op tijd het zakje zaad in de bus krijgt.

Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden voor The Pollinators om kilo’s zaad uit te delen.

Advertentie