8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zuidplas : Slechts één wandelpad met glas en dat is opgelost, bewoners vinden nog steeds glas

Vorige week berichtte Gouwe IJssel Nieuws dat er op wandelpaden in de Bomenwijk, in de Esse en langs de Ringvaart tussen het puin er stukken glas lagen. De bewoners rapen het vaak zelf op voor de veiligheid van de viervoeters.

Navraag bij de gemeente Zuidplas leverde in eerste instantie het antwoord op dat er geen gevaar meer was voor mens en dier want de losse stukjes waren opgeraapt. Op dat moment kwamen er op de sociale media meerdere meldingen van glas binnen. Hiermee werd de gemeente Zuidplas geconfronteerd maar men blijft er bij dat er geen meldingen binnen zijn gekomen in het meldingen systeem van de gemeente.

Volgens de woordvoerder is er gekozen om in plaats van schelpen in het vervolg puin te gaan gebruiken. “Binnen dit mengsel behoort zich geen glas te bevinden. Door een verkeerd geleverde samenstelling is dit helaas op (voor zover ons bekend)  één locatie wel gebeurd. Dit is direct na melding door onze aannemer opgeruimd en hersteld“.

De gemeente Zuidplas heeft nogmaals gekeken naar de wandelpaden : “Mede naar aanleiding van de berichten op social media heeft onze toezichthouder ook de andere wandelpaden geïnspecteerd. Daarbij is door ons verder geen glas aangetroffen. Via ons meldsysteem zijn ook geen meldingen hierover bekend” aldus de woordvoerder. Hij vervolgt : “Mochten inwoners dus toch locaties tegenkomen waar glas op de wandelpaden ligt, vragen wij hen dringend hiervan een melding te maken via de website, zodat wij meteen in actie kunnen komen“. Dit kan via https://www.zuidplas.nl/melding-woon-en-leefomgeving” of via Whatsapp nummer  06 51 96 46 99

Bewoners reageren nogal verrast over de reactie van de gemeente, afgelopen week werd er bij de bomenwijk weer een hand vol glas opgeraapt en men benadrukte dat dit wel gemeld was bij gemeente.

Advertentie