8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Bewoners brengen glaswerk naast volle glasbak zelf naar de gemeente Zuidplas

Bewoners hebben zaterdag 23 oktober de grote hoeveelheid glas naar de gemeente gebracht. Bij de glasbakken van winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel waren heel veel flessen en potten naast de volle container gezet en omdat dit vlak bij een speeltuin was waar kinderen spelen wilden de bewoners het glas daar weg hebben. De bewoners hebben de flessen en potten in dozen verpakt en naar het afvalbrengstation gebracht.

Niet alleen bij winkelcentrum Dorrestein waren de glasbakken vol, bij winkelcentrum de Reigerhof was aan de kant van de Jumbo de glasbak ook vol en waren hier ook vele flessen neergezet.  Diverse inwoners hadden hiervan foto’s geplaatst op de sociale media zoals op de populaire Facebookgroep Je bent Nieuwerkerker als.  De gemeente Zuidplas heeft geen actie ondernomen waardoor hier het glas bleef staan.

Op de sociale media spraken inwoners vooral hun irritatie uit over de niet geleegde glasbakken vlak voor het weekend maar ook over het feit dat mensen het er dan maar naast zetten in plaats het glaswerk terug mee naar huis te nemen of een andere glasbak op te zoeken. Zoals op de bovenstaande foto van Jaap Reijm is te zien dat zondag om 1800 uur drie van de vijf glasbakken in de wijk Zuidplas gewoon te gebruiken waren, alleen de bakken rond de Reigerhof waren vol.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg