8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

VVD stelt vragen over halvering plan geluidsschermen A20

De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over het plan van Rijkswaterstaat om een nieuw geluidsscherm langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel veel korter maken dan eerder is toegezegd.

Volgens het plan dat door het Bureau Sanering Verkeerslawaai is opgesteld komt er een nieuw geluidsscherm langs de A20 op het deel tussen het Goudmos en de op- en afrit Nieuwerkerk. Eerder was het de bedoeling dat het complete stuk langs de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk zou worden aangepakt. Naast een geluidsscherm is het ook de bedoeling dat er een ander soort asfalt wordt aangebracht dat veel minder geluid veroorzaakt door langsrazend verkeer.

Raadslid Jos Wiegman vraagt het college of het met de de VVD-fractie eens dat de minister in 2019 heeft toegezegd het tracé tussen het Cortlandt Aquaduct en de afslag Nieuwerkerk a/d IJssel te voorzien van een geluidsscherm. Wiegman roep dan ook het college op om een zienswijze in te dienen.

Niet alleen het college van B&W kan een zienswijze indienen. Alle stukken zijn inmiddels openbaar en er kunnen er door iedereen zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen ingediend worden. Dit kan tot 26 mei via het Bureau Sanering Verkeerslawaai. Alle stukken zijn te vinden via deze link.

Vragen

  1. Heeft het college kennis genomen van dit voornemen?
  2. Bent u met de VVD-fractie eens dat de minister in 2019 heeft toegezegd het tracé tussen het Cortlandt Aquaduct en de afslag Nieuwerkerk a/d IJssel te voorzien van een geluidsscherm?
  3. Bent u met de VVD fractie eens dat het geen pas geeft om nu terug te komen op deze toezegging?
  4. Is het college voornemens om een zienswijze tegen het verkorten van het beoogde geluidsscherm in te dienen en daarbij vast te houden aan de eerdere toezegging van de minister?
  5. Is het college voornemens om naast een juridische procedure een lobby op te starten met als doel de eerdere toezegging gestand te doen?

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg