vrijdag 19 april 2024

Uitgeblust RECO ZVH verliest vijfsetter bij Talentteam Papendal

Zondag 2 mei moesten de heren van RECO ZVH het opnemen in Ede tegen het TalentTeam Papendal (TTP) en konden niet het niveau halen van zaterdag. De zware wedstrijd tegen de streekgenoot, had zijn tol gegeven, waardoor de wedstrijd zondag niet optimaal gespeeld kon worden. De gastheren wisten deze wedstrijd via de setstanden 23-25, 27-25, 25-22, 16-25 en 15-8 met 3-2 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet over aanvoerder Chris van Mullem, die zaterdag in botsing was gekomen met een medespeler en daar nog last van had. Daardoor kwam een aangepaste selectie binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Ludrich Innocente, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Max Nieuwstad, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht, toch kon RECO langzaam een lichte voorsprong nemen. Met sterke middenaanvallen en blokkering van Benjamin Parkinson werden punten gescoord. Waarbij de sterke service van Max Nieuwstad goed wapen was. RECO liep uit naar 13-18. Hierna werd er wisselvallig gespeeld en kon TTP beter in hun spel komen en op voorsprong komen. Bij 21-19 nam Bram Wiltenburg het spelverdelen over van Timothy Scheffers. In de eindfase wisten Vincent van der Kraats en Max Nieuwstad de score voor RECO op te voeren en werd deze set met 23-25 winnend afgesloten.

Ook de tweede set ging gelijk op en het scoreverloop was spannend. Vooral door de vele fout services aan beide kanten verliep de score vreemd. Tot op het eind kon er niet gezegd worden wie deze set zou winnen. Uiteindelijk konden de gastheren deze set met 27-25 binnen halen.

In de derde set liep het voor RECO niet op rolletjes, er werd tegen een achterstand aangekeken en coach Kristian van der Wel probeerde van alles om zijn team weer op de rails te krijgen. Bij 1008 kwam Niels de Vries in het veld voor Ludrich Innocente. De teams hielden elkaar goed in evenwicht. Bij 12-11 voerde RECO de bekende dubbele wissel in: Gianno Beij en Timothy Scheffers kwamen in het veld voor Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats. De Zevenhuizense heren wisten gelijk te komen mede door sterk middenspel van Niels de Vries. Na een time-out bij 20-20 van coach Arnold van Ree, wisten de gastheren weer de draad op te pakken en de beslissende voorsprong te pakken. Na het constateren van een netfout aan Zevenhuizense zijde werd de set met 25-22 afgesloten.

Coach Kristian van der Wel liet in de vierde set, zijn spelers staan en met de inzet van de al middenaanvallers, de één door zijn service en de ander door zijn blokkering werd al snel een 1-5 voorsprong genomen. Toch kon TTP weer langszij komen en na een time-out wist RECO weer het heft in handen te nemen. Zij wisten nu wel het gat groter te maken en met een prachtige service reeks van Thomas van Rij werd het gat groot genoeg om niet meer gedicht te kunnen worden. De gastheren probeerden van alles met uiteindelijk kon Gianno Beij met zijn smash de stand op 16-25 brengen.

In de vijfde set was de koek bij RECO op en wisten de Talenten de gasten snel op achterstand te zetten, mede door een goed service en aanval. TTP sloot deze set dan ook met 15-8 winnend af.

RECO krijgt nog één punt en staat nog aan kop in de ranglijstpoule. Voor zaterdag 8 mei spelen de Zevenhuizense heren in Houten tegen Taurus, aanvang wedstrijd is 17.00 uur.

Talentteam Papendal: Mathijs Apine (9), Sil Meijs (19)(Kian Macnack (4)),  Tieme de Jong (5), Luuk Hoge Bavel (9), Guus Boer (5)(Jasper Wijkstra (12)), Jelle Bosma (8), Yannick Bak (12)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (9), Thomas van Rij (13), Vincent van der Kraats (12) (Gianno Beij (9)), Ludrich Innocente (5)(Niels de Vries (7)), Timothy Scheffers ( Bram Wiltenburg (1)), Benjamin Parkinson (10), Mika Prins (L)

Foto’s : Nico Perdijk