8.5 C
New York
donderdag 28 oktober 2021

ChristenUnie/SGP blij met grote steun Petitie tegen fietspad Rottedijk

De gemeenteraadsfractie van de Christenunie/SGP in Zuidplas is blij met de grote steun voor de petitie tegen het inrichten van de Oostelijke Rottedijk als fietspad. Het comité “Rottedijk Veilig” heeft op dinsdag 13 maart bijna 1.000 handtekeningen aangeboden aan wethouders De Haas (Zuidplas) en Van den Beukel (Lansingerland), als bestuursleden van het recreatieschap Rottemeren.

Raadslid Peter Molenaar: “Ik ben blij met de aandacht die het  comité “Rottedijk veilig” vraagt voor de bestaande Rottedijk. Hun boodschap is helder: met het oog op de veiligheid leent deze Rottedijk zich niet voor een gepland fietspad tussen recreatieschap Rottemeren en Bentwoud.  Deze breed gedragen boodschap wordt ondersteund door bijna 1000 (!) handtekeningen. ChristenUnie/SGP heeft met het oog op dit geplande fietspad ook diverse keren hier al aandacht voor gevraagd, wat ons betreft komt er een nieuw fietspad aan de andere kant van de Rotte om beide recreatiegebieden te verbinden.” 

Molenaar stelde eerder al vragen over de wijziging van de plannen. In 2017 werd er nog een intentieovereenkomst afgesloten over een tracé aan de westkant van de Rotte. Het recreatieschap Rottemeren is daar nu op teruggekeerd en daarom liet het Moerkapelese raadslid het agenderen in de gemeenteraad van Zuidplas, Molenaar blijft strijdbaar : “Inmiddels hebben we ook als raad unaniem een motie over deze Rottedijk aangenomen. De bal ligt nu bij het college. Kortom deze Rottedijk heeft volop de aandacht! Wordt vervolgd“!​

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
694VolgersVolg