8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Tourstart 2024/2025 komt waarschijnlijk niet door Zuidplas

De tourstart in 2024/2025 komt waarschijnlijk niet door Zuidplas. Dat blijkt uit een kaartje welke de gemeente Rotterdam heeft uitgegeven. De toerkaravaan trekt vanaf Capelle via Terbregge en de Molenlaan naar Lansingerland om zo naar Zoetermeer te gaan.

De gemeeenten Rotterdam en Den Haag hebben een bidbook aangeboden aan de ASO, de organisatie die verantwoordelijk is voor organisatie van de Tour de France. De ronde zal dan voornamenlijk ten westen van Zuidplas worden gereden.

In 2015 kwam de Tour de France door Zuidplas vanaf Zevenhuizen over de N219 door Nieuwerkerk aan den IJssel en door naar Capelle aan den IJssel. Er was toen sprake van een heuse Tour de France koorts in de gemeente en langs de weg was er veel aandacht voor de koers.

De gemeente Rotterdam benadrukt dat de route nog een schets is en dat deze nog aangepast kan worden maar dit zijn dan mogelijk kleine aanpassingen. Misschien krijgt wethouder Verbeek, zelf enthousiast sporter, het nog bij elkaar bij zijn collega van Rotterdam om een stukje Zuidplas aan te laten doen.

Bron : omroep Zuidplas, gebruikt met toestemming.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg