8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Zuidplas groeit : Hoe groot wordt het vijfde dorp?(+video)

Hoe groot wordt het vijfde dorp in de Zuidplaspolder? Waar komt het Willem-1 bos, de koning die ooit het geld regelde voor de drooglegging van het gebieden, en waar komen de nieuwe industriegebieden?

In de onderstaande video is terug te zien hoe groot het is. Zo wordt het vijfde dorp 4,5 keer zo groot als het dorp Moerkapelle! Huis-aan-huisblad Hart van Holland en Gouwe IJssel Nieuws werken samen aan het project ‘Zuidplas groeit’. Deze lokale krachtenbundeling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kwaliteitsimpulsproject Zuid-Hollandse Journalistiek van de Provincie Zuid-Holland.

Op volledig scherm weergeven

Veel artikelen over het vijfde dorp gaan aan heel veel mensen voorbij. Dat er een gebied straks vanaf Waddinxveen Triangel en het Gouwepark tot aan de Derde Tochtweg, straks geen open polder landschap meer is, gaat aan veel mensen echter voorbij. Het is niet voor te stellen dat je in 20 jaar de gemeente qua inwoners een kwart groter gaat maken qua inwoners. Wat komt er kijken voor een nieuw dorp.

In deze eerste aflevering neemt Gouwe IJssel Nieuws u mee naar voor de omvang van het project waar een groot deel van de gemeenteraad mee heeft ingestemd. De lokale media gaan samen thema’s, zoals bereikbaarheid & infrastructuur, de sportvoorzieningen, de impact voor de bedrijven en bewoners, alsook de gemeente zelf tegen het licht houden.

Tegelijkertijd staat Hart van Holland deze week bol met een aantal artikelen over voorstanders in de sport, tegenstanders in de polder, innovatie door subsidie en het relaas van een woningzoekende die nu anti-kraak moet wonen. De papieren editie is op de website te vinden of bij de lokale supermarkten.

Advertentie