-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Politiek in de rij met vragen over miscommunicatie Zevenrozenhof

Maar liefst 3 politieke partijen hebben schriftelijke vragen over het zonder communicatie plaatsen van bouwhekken op een trapveldje en hondenuitlaatplek aan de Kraagroos in het Zevenrozenhof in Zevenhuizen.

De bewoners waren vol verbazing dat er ineens bouwhekken aan de Kraagroos neer waren gezet zonder dat er één woord aan communicatie vanuit de aannemer of de gemeente was gestuurd aan de inwoners. Het deelplan 1b wordt in september gestart op deze locatie en de bewoners weten dat dit in de planning zat.

Waar de bewoners wel moeite mee hebben is dat er 3 maanden van te voren al een afzetting komt, net nu het mooi weer was en de kinderen niet kunnen sporten. Een van de bewoners had bij de gemeente aan de bel getrokken en al snel kwam de belofte dat de hekken weggehaald zouden worden. Rond het traphekje zijn de hekken nu inderdaad weggehaald maar het hondenuitlaatveld is nog steeds afgezet.

De VVD, CDA en PvdA/Groenlinks hebben schriftelijke vragen gesteld over het onderwerp en de communicatie. Het komt zelden voor dat twee partijen vragen over zelfde onderwerp indienen, laat staan dat drie partijen hier vragen over stellen. Deze manier van communiceren zal vast meegenomen worden tijdens de behandeling van de Quick Scan Lokale Democratie waarbij 35% van de inwoners aangaf maar vertrouwen te hebben in het gemeentebestuur.

Overigens staat deze manier van communiceren van Zuidplas in Zevenhuizen als voorbeeld voor andere projecten. Zuidplas is aantal jaren geleden gestopt met communiceren over werkzaamheden naar de pers en afsluitingen korter dan 1 week worden alleen via gele borden vermeld en halen de gemeentelijke website zelfs niet.

Advertentie