8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Opinie: Handhaven of heksenjacht?

Op 18-05 trok een artikel (Gemeenten kijken op grote schaal en in het geheim mee met burgers op sociale media | De Volkskrant) mijn aandacht, waarna ik namens u en mijn fractie PvdA/GroenLinks schriftelijke vragen heb gesteld, onder het onderwerp ‘Weten niet dat ze grenzen overgaan’? Ik heb hier actieve herinneringen aan, nou en of! Ook staat dit bij de gemeente bekend en als schriftelijke vragen onder kenmerk C1116 vastgelegd!  

Nog geen twee weken later staat er op Gouwe IJssel Nieuws een artikel dat de gemeente blijkbaar als bewijsvoering in de zaak waarbij de bewoners beroep hadden gemaakt tegen de invordering van een dwangsom ad €20.000, Facebook-berichten als bewijslast heeft gebruikt. Er is ook geen norm van maximale recreatie maar ons niet vreemd om woensdagmiddagen, schoolvakanties en weekenden van een recreatiewoning gebruik te maken. Dan er is juist te lezen dat Zuidplas met berichten kwam die in het weekend geplaatst waren. Nee dit is geen Polderpeper dat grappig bedoeld is maar een heel slordig of onzorgvuldig opgebouwd dossier! Heeft een jurist hiernaar gekeken? Wat was het advies van deze jurist? Hoe kan het dat de stukken die door de rechter als summier worden beschreven wel als voldoende werden beschouwd om een rechtszaak te starten? 

De rechtbank in Den Haag heeft in deze zaak het verkregen bewijs door Facebook-berichten niet serieus genomen en de rechter was ook niet onder de indruk of overtuigd van de rest van de bewijsvoering! 

Onze fractie kijkt reikhalzend uit naar de beantwoording van onze reeds gestelde vragen; daar komt bij: Is dit bewijs onrechtmatig verkregen? Weet men dat ze hiermee niet alleen zichzelf maar ook de bewoners in de voet schiet? Met een summier onderzoeksrapport dat niet deugdelijk gemotiveerd is gooit men/vrouw tenslotte niet alleen het geld van ons allen over het balk maar ook het vertrouwen van onze bewoners? Behalve hoeveel het mag kosten om opnieuw te moeten kunnen aantonen of er wel of niet sprake is van permanente bewoning vragen wij ons af hoe het vertrouwen in de capaciteiten van … kan en wilt hersteld worden?  

Namens fractie PvdA/ GroenLinks 

Sep Pouwels 

 

Dit is een opinie artikel of ingezonden brief, geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie