8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zuidplas heeft na 288 dagen eindelijk een corona besmettingsvrije dag

Na 288 dagen elke dag 1 of meer bemettingen met het corona virus werd donderdag 17 juni 2021 geen besmetting gemeld in de gemeente Zuidplas. De laatste keer was dat op 1 september 2020. Het aantal besmettingen is de afgelopen week ook gedaald naar het niveau van die periode met 32 besmettingen.

In totaal zijn er nu in Zuidplas 4.816 bewoners besmet geraakt, werden er 119 inwoners in het ziekenhuis en overleden er 47 mensen aan het virus. Vooral in de periode tussen september 2020 en mei 2021 waren intense besmettingsweken. In die periode lag het gemiddelde rond de 17 besmettingen per dag, afgelopen week waren er dat 12 over de hele week.

De daling van het aantal besmettingen is hoogst waarschijnlijk te wijten aan het groeiende aantal mensen dat een vaccinatie hebben ontvangen. Sinds een aantal weken is het mogelijk om in Nieuwerkerk aan den IJssel een vaccinatie te halen. Het aantal besmettingen dat daalt volgt de landelijke trend. Omdat per 26 juni de maatregelen worden teruggebracht zal het openbare leven in Zuidplas weer gaan herstellen.

Waddinxveen

Waddinxveen heeft al wat vaker de afgelopen periode dagen gehad waarbij geen besmettingen zijn waargenomen. Net als in Zuidplas daalt het aantal besmettingen hard, mede door het aantal mensen dat inmiddels een vaccinatie heeft gehaald. Afgelopen week waren er maar 7 besmettingen in het Gouwedorp. Waddinxveen kent 3053 besmettingen, 71 ziekenhuisopnamen en 16 inwoners zijn aantoonbaar door het virus overleden.

Advertentie