8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Ferry van Wijnen verkozen als VVD lijsttrekker in Zuidplas

De leden van de VVD in Zuidplas hebben unaniem ingestemd met de voordracht van Ferry van Wijnen als lijsstrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hier was op maandag 5 juli een speciale ledenbijeenkomst voor georganiseerd.

Ferry zit al sinds 2010 in de gemeenteraad, eerst voor Trots op Nederland en later voor de VVD. Sinds de verkiezingen van 2014 is van Wijnen fractievoorzitter van de VVD en is inmiddels de Nestor van de gemeenteraad. Hij woont met zijn gezin in Zevenhuizen.

Afdelingsvoorzitter Hans den Arend is blij met de unanieme steun voor Ferry van Wijnen. ‘Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als de nieuwe politiek leider en dus ook hét gezicht van de VVD in Zuidplas. We vonden het als bestuur van groot belang om hier nog vóór de zomervakantie duidelijkheid over te geven.’

Ook Ferry zelf reageerde verheugd. ‘Na 12 jaar actief te zijn geweest als raadslid is dit voor mij het juiste moment om deze rol te gaan vervullen voor de VVD. We gaan vol energie en vooral plezier met elkaar aan slag om de VVD wederom de grootste partij van Zuidplas te maken.’

De VVD haalde bij de laatste lokale verkiezingen 7 zetels. Ferry sprak de ambitie uit om vol te gaan voor die 8e zetel. Lachend: ‘We gaan van 27 naar 29 zetels in Zuidplas, 8 zetels moet dus kunnen!’ De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 16 maart 2022.

Advertentie