8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Fietspad aan oostkant Rottedijk blijft voor Molenaar (ChristenUnie-SGP) geen optie (+video)

Gemeenteraadslid Peter Molenaar blijft van mening dat een fietspad aan de oostkant van de Rottedijk geen optie is voor de gemeenteraad van Zuidplas. Het raadslid bijt zich al een tijd vast in het dossier van de zogenaamde Verlengde Molenpad en heeft al eerder schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. In een interview met deze nieuwssite legt hij verder uit wat de bezwaren voor hem én de bewoners zijn voor deze keuze van het recreatieschap Rottemeren.

In 2017 werd er voor gekozen om aan de westkant, gemeente Lansingerland, een fietspad aan te leggen die de Rottemeren moet verbinden met het Bentwoud. Toenmalige wethouders Heuvelink (Lansingerland) en van Woudenberg (Zuidplas als voorzitter Rottemeren) zette toen met wethouder Hordijk een handtekening onder een intentieverklaring.

Later bleek echter dat het recreatieschap de keuze had gemaakt voor een tracé over de oostkant waar nu de molenstompen aan de Rottedijk zijn. Volgens Molenaar is de weg daar veel te smal en levert dit gevaarlijke situaties op. Hij kreeg met een motie raadsbrede steun dat een fietsroute daar niet pas. Toch stond er in de PRO2021 weer een route over de oostkant. Naast het politieke bezwaar hebben inmiddels meer dan 1000 mensen de petitie, vanuit de aanwonenden van de Rottedijk, steun gegeven.

Wat Molenaar betreft blijft het aan de westkant en uitstel om het met een verderop gelegen snelfietspad te koppelen blijft zijn voorkeur houden. Want volgens de Moerkapellenaar is het eenmaal aanleggen op de dijk nooit meer terug te draaien. Dit legt Molenaar verder uit in de onderstaande video:

Advertentie