8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Heldhaftige buurtbewoners redden honden uit woning bij felle brand in Nieuwerkerk aan den IJssel

Buurtbewoners van een woning aan de Litani in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben dinsdagmiddag 13 juli rond twee uur twee honden uit een woning gered door met een kaasplank de ramen van de schuifpui in te slaan. Hierdoor konden ze de beide viervoeters in veiligheid brengen terwijl de gevel en de omgeving van de woning in brand stond.

Omwonenden werden dinsdagmiddag opgeschrikt door metershoge vlammen vanuit de tuin van een woning in de onlangs opgeleverde nieuwbouwwijk Esse Zoom. Een buurvrouw, die wist dat de bewoners niet thuis waren, wist dat er wel huisdieren in de woning aanwezig waren. Zij bedacht zich geen moment en probeerde met een grote houten kaasplank ramen aan de achterkant in te slaan om zo naar binnen te kunnen.

Terwijl de vlammen om zich heen grepen, kreeg ze hierbij al snel hulp van een andere buurtbewoner. Deze jongeman, die net op weg ging naar de sportschool, moest zijn spierkracht even ter plaatse inzetten. Hem lukte het om met de plank het glas in te slaan en de schuifpui te kunnen openen.

Hierna ging de heldhaftige krachtsporter de woning binnen om beide honden, waarvan er ééntje in een bench zat in verband met zijn jonge leeftijd, naar buiten te brengen. Al snel hierna arriveerden diverse brandweer-eenheden van post Nieuwerkerk aan den IJssel en kazerne Slotlaan in Capelle aan den IJssel, die de brand snel onder controle hadden.

Meerdere woningen en tuinen hebben rook- en waterschade opgelopen door de korte, felle brand. Mede door de harde wind zijn er vonken neergewaaid op tuinmeubilair in buurtuinen met brandschade als gevolg. De woning waar de brand aan de gevel heeft gewoed is voorlopig onbewoonbaar, de bewoners zullen de nacht elders door moeten brengen. De brand zou ontstaan zijn doordat kinderen elders uit de nieuwbouwwijk met vuur gespeeld zouden hebben waarbij er per ongeluk brandbare materialen in de tuin vlam gevat hebben, met de gevelbrand als gevolg.

De politie, die ter plaatse onderzoek heeft gedaan naar de oorzaak van de brand heeft een hartig woordje gewisseld met de heftig geschrokken kinderen en hun ter plaatste gekomen ouders.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg