8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Bestrijding Japanse duizendknoop langs wegen en dijken

Sinds 2018 gaat het Hoogheemraadschap Krimpenerwaard en Schieland (HHSK) de Japanse duizendknoop langs wegen en dijken te lijf. Zoals de naam al zegt, komt deze plant oorspronkelijk uit Japan. Deze duizendknoop verspreidt zich snel en veroorzaakt schade aan dijken en wegen.

Op circa twintig locaties in ons gebied pakt het HHSK de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop aan. Dit moet ertoe leiden dat de plant niet verder verspreidt en uiteindelijk uit onze wegen en dijken verdwijnt. Omdat de plant hardnekkig is, neemt de aanpak enkele jaren in beslag.

Het hoogheemraadschap richt zich op de bestrijding van de Japanse duizendknoop langs dijken en wegen. Heeft u de ongewenste plant in uw tuin of op uw eigen grond staan, informeer bij de gemeente of ga zelf aan de slag. Hieronder een aantal tips.

Wat kunt u doen tegen Japanse duizendknoop in de buurt van uw woning?

Graaf de planten uit. Zorg er daarbij voor dat ook alle wortels worden weggehaald. Gooi al de resten van de plant in de restafvalzak. Zo voorkomt u dat hij zich verder verspreidt. De Japanse Duizendknoop mag niet in de GFT bak worden gegooid. De duizendknoop kan ook in toom worden gehouden door de stengels een aantal keer per jaar uit de grond te trekken. Plant gras op de plek waar de Japanse Duizendknoop zich bevond en maai dit iedere twee weken (let op: ook dit maaisel moet bij het restafval)

Advertentie