8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

GGD sluit half augustus vaccinatielocatie in Nieuwerkerk

De GGD Hollands Midden gaat de vaccinatielocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel sluiten per 15 augustus. Dat maakte de gezondsheidsorganisatie bekend op haar website. Naast Nieuwerkerk sluiten tevens de locaties in Bergambacht, Leiderdorp en Noordwijkerhout.

Volgens de GGD is het tijd voor een nieuwe vaccinatiestrategie : “Nu we de grote massa hebben gehad is er ruimte voor het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen. Denk aan het vaccineren van dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Maar ook aan mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond. We zijn hiermee in een nieuwe fase beland. De fase van fijnmazig vaccineren” laat de GGD weten.

Burgemeester Weber tijdens de opening

De GGD gaat met prikbussen op pad zoals afgelopen week bij Kalverenslacher Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel :”Dit vraagt om een aanpak op maat. Dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger. Daarmee is het niet meer nodig om zeven vaccinatielocaties te hebben“. Wie na 15 augustus een vaccinatie wil hebben kan in Hollands Midden terecht in Gouda, Leiden of Alphen aan den Rijn.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een vaccinatieafspraak te maken in een andere GGD regio zoals Rotterdam Rijnmond. De hal zal worden leeggehaald en weer worden gebruikt voor sportactiviteiten en gymlessen voor leerlingen van de scholen in Nieuwerkerk. Het is altijd bekend geweest dat de locatie tijdelijk was, de opening was op maandag 24 mei door burgemeester Weber.

Inmiddels hebben 58% van de inwoners van Zuidplas een of meer vaccinaties gehaald volgens cijfers van de GGD. Afgelopen week liepen 173 inwoners een besmetting op van het coronavirus.

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg