8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Overlastklachten in juni hoog in Waddinxveen – Moordrecht en Dalenbuurt Nieuwerkerk

Het aantal meldingen bij de politie van overlast is in de regio het hoogst in Waddinxveen, hier wordt per inwoner meer meldingen gemaakt dan in Zuidplas. In de gemeente Zuidplas is het aantal meldingen van overlast in het dorp Moordrecht het hoogst. Dat blijkt uit cijfers van de maand juni uit het dataportaal van de Politie Nederland. Overlast kan zijn door gebruik van alcohol of drugs, jongeren, verwarde personen, geluidshinder of door horeca en evenementen.

Relatief valt de overlast van 2 meldingen per 1000 inwoners in Waddinxveen mee ten opzichte van Gouda (3,7) en Capelle aan den IJssel (2,6). In Zuidplas waren er in de maand juni 1,9 meldingen per 1000 inwoners. In Waddinxveen was in juni het aantal meldingen veroorzaakt door een verward persoon eruit, in Zuidplas zijn meldingen van jeugdoverlast het hoogst.

In de gemeente Waddinxveen springt de wijk Zuidplas er uit met bijna een derde van alle meldingen. 60% van de meldingen van deze wijk bestaat uit meldingen van een verward persoon. In CBS wijk Noordkade springt het aantal meldingen, veroorzaakt door verwarde personen, er ook uit. De jeugdoverlast is verdeeld over diverse wijken.

In Zuidplas is het aantal overlastmeldingen per 1000 inwoners het hoogst in Moordrecht, gevolgd op afstand door Zevenhuizen en Nieuwerkerk en het minste aantal meldingen per 1000 inwoners was in Moerkapelle. In alle vier de dorpen is jeugdoverlast de nummer 1 in de soorten meldingen die worden gedaan bij de politie.

In Moordrecht is het rond het Westeinde vaak melding gemaakt van een verward persoon, in Brinckhorst en Dorp Noord is vijf maal een melding gemaakt van overlast door jeugd. Dat komt ook in Moerkapelle Oost voor, de rest van de meldingen in dit dorp zijn ‘netjes’ verdeeld. in Zevenhuizen zijn de meeste meldingen uit de wijk Swanla. In deze wijk worden, net als in de bloemenbuurt, meldingen gemaakt van jeugdoverlast.

In Nieuwerkerk schiet de wijk de Dalen in juni uit met meldingen van jeugdoverlast. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de overlast die de bewoners van de Valkendaal ervaren. De SP heeft hiervoor aandacht bij de burgemeester gevraagd door het in de gemeenteraad te agenderen.

Advertentie