8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Vaccinatielocatie Nieuwerkerk gesloten vanaf vandaag

Zondag om 14:30 uur zijn de deuren van de vaccinatielocatie De Kleine Vink aan de Steenbakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel gesloten en kan het opruimen starten om de hal naar de oorspronkelijke functie van sporthal terug te brengen. GGD Hollands Midden denkt de locatie niet meer nodig te hebben en zal in het vervolg meer met mobiele prikbussen gaan werken.

Niet alleen de locatie in Nieuwerkerk sluit, andere locaties in Hollands Midden zoals in Bergambacht, Leiderdorp en Noordwijkerhout sluiten. In de regio Hollands Midden blijven de locaties in Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda voorbestaan. Daarnaast is in de regio Rijnmond de priklocatie Schenkel in Capelle aan den IJssel nog open. Vanaf de opening op 24 mei 2021 zijn er in Nieuwerkerk bijna 130.000 vaccinaties gezet volgens de GGD.

Burgemeester Weber tijdens de opening op 24 mei 2021

Vaccinatiegraad

In de regio Midden Holland zijn door de GGD bijna 1 miljoen vaccinaties gezet. 57.4 % van de inwoners van Zuidplas zhebben volgens de GGD minimaal 1 vaccinatie gehad, in Waddinxveen ligt dit lager: 56,8%. De werkelijke vaccinatiegraad ligt veel hoger omdat hierin niet de bewoners van verzorgingshuizen en de vaccinaties via de huisarts zijn meegenomen. Dit is naar schatting nog een keer 20% van de vaccinaties. Exacte gegevens per gemeente worden niet als open data door het RIVM gepubliceerd, mede doordat niet iedereen toestemming geeft voor registratie in CIMS. Daarnaast leveren huisartsen en zorginstellingen soms veel later de gegevens aan.

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de regio is de afgelopen week verder gedaald in Zuidplas naar 45 besmettingen. In Waddinxveen is het aantal besmettinen is iets hoger dan afgelopen week met 32 besmettingen. In Waddinxveen moest een inwoner door corona opgenomen worden in het ziekenhuis. In Zuidplas en Waddinxveen zijn geen inwoners afgelopen weken overleden door COVID-19

Advertentie